A mi szekerünk 

rádió rendszertechnika tervezési munkák

Visszapillantó

A Rádió Profil Hírközléstechnikai Kft. 1996. évben alakult, és átvette az alapító akkor már tíz éve kisiparosként, majd egyéni vállalkozóként és egyéni cégként végzett tevékenységét, csakhogy a rádiótechnikai érdeklődés kialakulása, a szakmai felkészülés, és az első – nagyvállalati környezetben végzett – önálló rádióhálózati rendszertechnika tervezési munkák ennél is régebbi keletűek.

Forgalmi és jogosítvány

Első kereskedelmi-hálózati csatlakozásunk az import tevékenységet is folytató Rádiósok Országos Egyesületéhez történt, elsősorban az akkor tömeges mértékben jelentkező CB rádiózással kapcsolatos eszköz-igények kiszolgálása érdekében. Ez a kapcsolat az érdekképviseleti szervezetből jogszabályi vátozások miatt utóbb kivált gazdasági társasággal a mai napig is fennmaradt.

A nemzetgazdaság nyitásával és a világszintű technológiai fejlődéssel az egyre bővülő márka-választék és importlehetőség további kereskedelmi kapcsolatok megjelenését hozta.  Különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a vonatkozó európai (CEPT, ETSI, stb.), hazai (NMHH) előírásoknak, vagy akár a saját elvárásainknak nem megfelelő eszközöket kiszűrjük, eszerint azok nem találhatók meg a kínálatunkban.

Motorola logo

1991-ben a Motorola Információs Iroda által kezdeményezett felkészítésben az elsők között lettünk résztvevői a kiépülő magyarországi márkakereskedői hálózatnak.

A professzionális URH rádióalkalmazásokhoz kapcsolódóan megszereztük a rádióhálózat-tervezési jogosultságot, valamint az adó-vevő berendezések próbáját lehetővé tevő hatósági engedélyeket. A későbbiekben a Magyar Mérnöki Kamara és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság lett a szakmai felügyeleti szerv, ahol a jogosultságainkat a megújítás feltételeinek megfelelve ciklusonként fenntartjuk.

Gázpedál és irányjelző

Hasonlóan a forgalmazott termékek nívójához, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő szinten igyekezünk a szolgáltatásainkat teljesíteni.

rádió rendszertechnika tervezési munkák - egyre jobban

Ennek alapja az átgondolt, sok esetben újszerű ötletekkel megtervezett rendszertechnika, majd a kiépítés során a folyamatos minőség-ellenőrzés. Mindent megteszünk, hogy a hálózataink által létrehozott lefedettség, illetve a működés algoritmusa tökéletes legyen, a felhasználók elvárásai maximálisan teljesüljenek.

Ezen kívánalomnak folyamatos tanulással, az új termékek és alkalmazási technológiáik megismerésével tudunk megfelelni. Ezek az elvek biztosítják vállalkozásunk szakmai élvonalba helyezését, illetve az elismertségünk, hitelességünk fenntartását.

A Rádió Profil Kft. meghatározó kiszolgálója kíván lenni a szofisztikált rádiórendszer igényeknek.