Megoldások

Esettanulmányok a Rádió Profil Kft. munkái közül

Néhány rádióhálózat , rádiórendszer , ipari URH hálózat építési történet.

1. NOSTRA cementgyár

A gyár szerkezetépítési szakaszában (2010.) jelentkező Megrendelőnk perfekt módon kimunkált követelményeket, elvárásokat fogalmazott meg. Szimplex üzemmódú rádióösszeköttetések igénye mellett egy kétcsatornás URH átjátszórendszer paramétereit vázolta fel: Esettanulmányok érdekesebb műszaki megoldással

  • Az egyik csatorna legyen hagyományos elérésű, ahol a véletlen, vagy szándékos zavarások, PTT összenyomások lehetőségét ki kell zárni. Meg kell oldani az aktív rádiókészülék azonosítójának megjelenítését legalább a diszpécser részére.
  • A másik átjátszóberendezés szelektív hívós, privát beszélgetések csatornája. A rányomáson, zavaráson kívül az illetéktelen belehallgatást is ki kell zárni.
  • Az akkori vezetékes és mobil telefonhálózatok kevésbé megbízható külterületi elérési működése miatt közcélú telefonhálózati elérés is szükséges a hívásfogadás és híváskezdeményezés lehetőségével.
  • Igénybe kell venni a készülékek személyi biztonsági riasztási megoldásait, mint az egyedül dolgozó üzemmód, vagy a nyomógombos vészjelzés adás.
  • Továbbá egy több száz méter hosszú, felszín alatti közműalagút rádiós ellátása is része a feladatnak.

✔Megoldottuk


2. BAF projekt

Esettanulmányok érdekesebb műszaki megoldással

Egy nagy volumenű geológiai kutatás telefonpótló URH rádióhálózat kiépítését igényelte a Nyugat-Mecsek árnyékában. A terep-adta korlátok miatt kétbázisú szinkron adással és diversity vétellel oldottuk meg a terület lefedését. A rendszervezérlő és telefonautomatika saját fejlesztéssel valósult meg.


3. Autópálya URH rádiórendszer rekonstrukció

UHF helyett VHF sáv alkalmazása, körsugárzókból összeállított különleges karakterisztikájú iránysugárzó. Módszerek egy félre tervezett URH rádiórendszer lefedettségi mutatóinak javítására.


4. Esettanulmány egy autópálya-menti rádióhálózat történetéről

A másodikként bemutatásra kerülő autópálya-URH rádióhálózat esettanulmányunkban a kiindulási alap nem csak alulméretezett volt, hanem …


5. Bányabeli rádióhálózat részét képező analóg átjátszók összekapcsolása

Sugárzókábeles, saját fejlesztésű vivőfrekvenciás eszközökkel összekapcsolt átjátszókból álló analóg üzemű, bányabeli URH rádiórendszert építettünk az alapoktól, és pátyolgattuk éveken át.


6.

🚧Az oldal feltöltés alatt!