Megoldások

1. előzetes


Esettanulmányok a Rádió Profil Kft. munkái közül

Néhány rádióhálózat , rádiórendszer , ipari URH hálózat építési történet.


2. NOSTRA cementgyár

A gyár szerkezetépítési szakaszában (2010.) jelentkező Megrendelőnk perfekt módon kimunkált követelményeket, elvárásokat fogalmazott meg. Szimplex üzemmódú rádióösszeköttetések igénye mellett egy kétcsatornás URH átjátszó rendszer paramétereit vázolta fel: Esettanulmányok érdekesebb műszaki megoldással

  • Az egyik csatorna legyen hagyományos elérésű URH átjátszó állomás, ahol a véletlen, vagy szándékos zavarások, PTT összenyomások lehetőségét ki kell zárni. Meg kell oldani az aktív rádiókészülék azonosítójának megjelenítését legalább a diszpécser részére.
  • A másik rádió átjátszó berendezés csatornája szelektív hívós, privát beszélgetések kiszolgálója. Itt a rányomáson, zavaráson kívül az illetéktelen belehallgatást is meg kell akadályozni.
  • Az akkori vezetékes és mobil telefonhálózatok kevésbé megbízható külterületi elérési karaktere miatt közcélú telefonhálózati kapcsolat is szükséges a hívásfogadás és híváskezdeményezés lehetőségével.
  • Igénybe kell venni az adóvevő készülékek személyi biztonsági riasztási megoldásait, úgymint az egyedül dolgozó felügyelete üzemmód, vagy a nyomógombos vészjelzés adás lehetősége.
  • Továbbá egy több száz méter hosszú, felszín alatti közműalagút rádiós ellátása is része a feladatnak.

✔Megoldottuk


3. BAF projekt: telefonpótló rádióhálózat

Esettanulmányok érdekesebb műszaki megoldással

Egy nagy volumenű geológiai kutatás telefonpótló URH rádióhálózat kiépítését igényelte a Nyugat-Mecsek árnyékában. A terep-adta korlátok miatt kétbázisú szinkron adással és diversity vétellel oldottuk meg a terület lefedését. A rendszervezérlő és telefonautomatika saját fejlesztéssel valósult meg.


4. Autópálya URH rádiórendszer rekonstrukció

UHF helyett VHF sáv használata, valamint körsugárzókból összeállított különleges karakterisztikájú iránysugárzó alkalmazása. Módszerek egy félretervezett URH rádiórendszer lefedettségi mutatóinak javítására.


5. Esettanulmány egy autópálya-menti rádióhálózat történetéről

A másodikként bemutatásra kerülő autópálya-URH rádióhálózati feladványunkban a kiindulási alap nem csak alulméretezett volt, hanem …


6. Újra zátonyra futott egy autópálya URH rendszer ügye; még időben, emelt fővel távoztunk

A 2013. évi pillanatkép szerint az alföldi autópálya üzemeltető cége az URH rádiórendszer használata során kapcsolattartási, kommunikációs problémákkal küzd az autópálya bizonyos szakaszain. A felmérések megállapították, hogy a kisebb átalakítások nem elegendők, rendszerszintű fejlesztésre van szükség. Ezek a műveletek azonban a pénzügyi háttér vagy akarat hiánya miatt elodázódtak. Valamelyest ennek hozadékaként született meg az a statikai szakvélemény, mely szerint az egyik üzemelő rádióátjátszó tornyot végzetes korrodálódottság következtében le kell bontani. Ez már továbblépést kényszerítő fejleménnyé vált.

Az infrastruktúra-tulajdonos által beszerzett inkriminálható rádióhálózat-építési tendertervben megtestesülő számos kockázatra és hibára figyelmeztető átfogó manifesztumunk, itt olvasható közleményünk meg nem értő fogadtatása, hatástalansága miatt a (verseny)pályát átadtuk az építésért aspiráló vakmerőknek.

 Így a kivételes újratervezési lehetőség elmellőzése, majd a tenderterv eszméje nem hozta meg a problémamentes megoldást az üzemeltető részére.


7. Bányabeli rádióhálózat részét képező analóg átjátszók összekapcsolása

Saját fejlesztésű vivőfrekvenciás eszközökkel összekapcsolt átjátszókból álló analóg üzemű, sugárzó kábel antennával rendelkező bányabeli URH rádiórendszert építettünk az alapoktól kezdve. A hálózatot a bányaművelés végéig, éveken át fejlesztettük és pátyolgattuk.


8.

🚧Az oldal feltöltés alatt!